Skip to main content

Keepershandschoenen schoonmaken: hoe doe ik dat?

Zonder enige twijfel is de foam het belangrijkste deel van jou keepershandschoenen. Vervaardigd van latex zorgt deze laag ervoor dat de ballen fijn geklemd kunnen worden. Speel je op kunstgras, dan zullen de keepershandschoenen niet vuil worden met zand, maar op natuurgras heb je dit euvel natuurlijk wel. Al het zand, bagger en andere zaken trekken in de foamlaag en maken de handschoenen smerig. Om steeds weer een optimale grip te hebben bij iedere wedstrijd of training en om de levensduur van de handschoen te bevorderen is het zaak om jou keepershandschoenen na ieder gebruik schoon te maken. Wij beschrijven in dit artikel stapsgewijs hoe jij je keepershandschoenen kunt schoonmaken.

1: Waar maak ik mijn keepershandschoenen schoon?

De ideale plek om jou keepershandschoenen schoon te maken, is in onze ogen een plek met stromend water. Na een training of wedstrijd is er altijd een plek met water waar jij ideaal de keepershandschoenen kunt reinigen. Loop naar een wasbak of in de doucheruimte is er vaak ook wel een kraan of misschien neem jij jou handschoenen wel mee onder de douche. Nu er een plek is om aan het reinigen te beginnen, is dat natuurlijk de volgende en tevens belangrijkste stap.

2: Keepershandschoenen reinigen

De allerbelangrijkste stap in dit verhaal is natuurlijk het schoonmaken van de keepershandschoenen zelf. Allereerst zet je de kraan aan en spoel je het ergste vuil van de handschoenen af ZONDER te wrijven over de foamlaag. Zodra je gaat wrijven indien er nog zand aanwezig is, maak je kleine haarscheurtjes in de foam. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want daardoor slijten de handschoen sneller. Eenmaal alle vuil eraf gespoeld met het stromende water is het zaak om het restant vuil uit de handschoenen te knijpen. Werk vinger voor vinger en knijp ieder deel grondig uit onder de kraan. Alles gedaan dan zijn je keepershandschoenen helemaal gereinigd. Nu zijn ze vaak nog erg nat, dus lees daarom ook goed de volgende stap.

3: Drogen van de keepershandschoenen

Na het schoonmaken zijn de keepershandschoenen vaak kletsnat. Daarom is het drogen van de keepershandschoenen erg belangrijk. Eenmaal de kraan uitgezet herhaal je het proces van het uitknijpen van de vingers en daardoor knijp je al het overtollige water eruit. Het is absoluut uit den boze om de keepershandschoenen uit te WRINGEN! Na het uitknijpen van de vingers en de rest van de handschoen zal er hoogstwaarschijnlijk nog vocht achterblijven. Dat vocht zal tijdens het bewaren wel uit de handschoen trekken.

4: Bewaren van keepershandschoenen

Na het schoonmaken en drogen is het zaak om de keepershandschoenen te bewaren. Vaak worden de handschoenen niet direct weer gebruikt en bewaar je ze tot de volgende training of wedstrijd. Wij adviseren om de handschoenen te bewaren in een handdoek. Het drogen en bewaren kan op die manier gecombineerd worden. Door de keepershandschoenen te bewaren in de handdoek trekt het overtollige vocht in de handdoek en na een nacht is het overtollige vocht er wel uitgetrokken. Indien jij de handschoenen voor een langere periode gaat bewaren, maak ze dan eens per week vochtig om het indrogen te voorkomen.

5: Voorbereiding voor gebruik

Zodra je de handschoenen weer wilt gebruiken voor een volgende training of wedstrijd moeten de keepershandschoenen licht vochtig worden gemaakt. Vaak zijn de handschoenen erg droog zodra ze uit de handdoek komen. Een te droge keepershandschoen kan sneller scheuren en dat wil je natuurlijk niet! Stappenplan keepershandschoenen schoonmaken In dit artikel hebben wij de essentiƫle stappen doorlopen om je keepershandschoenen schoon te maken.

Nog even alle stappen op een rijtje in het stappenplan keepershandschoenen schoonmaken:

  • Stap 1: zoek een plek met stromend water om de keepershandschoenen schoon te maken;
  • Stap 2: Reinig de keepershandschoenen grondig;
  • Stap 3: laat de keepershandschoenen drogen;
  • Stap 4: bewaar de keepershandschoenen op een juiste manier;
  • Stap 5: voor een later gebruik, maak de handschoenen licht vochtig.

Download hier het document: Keepershandschoenen schoonmaken

×

WhatsApp Chat Rinat Nederland

× Hoe kan ik je helpen?