Skip to main content

Hoe bewaar ik mijn keepershandschoenen in de zomer?

Na het gebruik van keepershandschoenen bij een training of wedstrijd is het natuurlijk van belang om de keepershandschoenen schoon te maken en goed op te bergen. Nu de zomerstop voor de deur staat, is het des te belangrijker om de handschoenen op een juiste manier op te bergen. Laat jij namelijk je keepershandschoenen uitdrogen, dan plakt de foamlaag aan elkaar en wil je ze eenmaal van elkaar af halen, dan scheurt de foamlaag vaak. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom bespreken wij een aantal tips, zodat jij dat voorkomt!

1: Voorbereiding: hoe maak ik mijn keepershandschoenen schoon?

Na de laatste keer trainen of de laatste wedstrijd is de allereerste stap dat je jou keepershandschoenen goed schoonmaakt. Zie ook onze instructie “Keepershandschoenen schoonmaken: hoe doe ik dat?”. Belangrijkste is het uitknijpen van al het vuil van je keepershandschoenen, zodat ze helemaal schoon zijn.

2: In wat voor materiaal bewaar ik mijn keepershandschoenen?

Nadat de keepershandschoenen zijn onderworpen aan een grondige schoonmaakbeurt is het belangrijk om ze op een juiste manier op te bergen. Uiteindelijk wil je ze na de zomerstop weer kunnen pakken om weer ballen te pakken. Het doel van het op een juiste manier is dat enerzijds de foam niet uitdroogt en daarmee samenhangend dat de foam niet aan elkaar gaat plakken. Hoe moeten de handschoenen dan opgeborgen worden? Wij raden aan om tussen iedere handschoen afzonderlijk bijvoorbeeld een washand of een andere (kleine) doek te leggen, zodat je voorkomt dat de duim aan de rest van het foam kan gaan plakken. Verder is het aan te raden om de keepershandschoenen te bewaren in bijvoorbeeld een handdoek.

3: Hoe bewaar ik mijn keepershandschoenen voor een langere tijd?

Normaal gesproken zijn de keepershandschoenen na een schoonmaakbeurt extra vochtig en dat is normaliter niet prettig, want een te natte foam heeft minder grip. Echter maakt het voor de periode dat je de keepershandschoenen voor een langere periode gaat bewaren niet uit en wil je eigenlijk juist dat de keepershandschoenen extra vochtig zijn. Dus na de schoonmaakbeurt is het perfect om de handschoenen vochtig te laten. Verder is het dus van belang om een doek, bijvoorbeeld een vochtige washand tussen de handpalm en de duim te leggen, zodat deze niet op elkaar kunnen gaan plakken.

Vaak zijn deze doeken van katoen en na verloop van tijd zal de doek gaan opdrogen en uiteindelijk de foam ook. Daarom is het van belang om eens per week á eens per twee weken te checken of de foam en het washandje nog vochtig genoeg zijn (afhankelijk van welke plek je het bewaart). Het uitdrogen van de foam is natuurlijk jou belangrijkste doel! Leg keepershandschoenen nooit in de zon of op een verwarming.

4. Wat te doen nadat ik mijn keepershandschoenen een tijdje niet heb gebruikt?

De laatste weken van de zomerstop zijn aangebroken en het moment komt nabij dat er weer getraind moet worden! De keepershandschoenen heb je nu een tijdje goed verzorgd, maar je wilt ze nu weer klaarmaken, zodat jij er weer ballen mee kunt vangen! Wij raden aan om een paar dagen voor het eerste gebruik na de zomerstop de handschoenen weer uit te spoelen. Vervolgens knijp je het overtollige vocht uit in een handdoek en berg je de handschoenen op in een handdoek. Voor de eerste training of wedstrijd maak je de handschoenen weer licht vochtig en ze kunnen er weer tegenaan!

Stappenplan keepershandschoenen bewaren in de zomer

In dit artikel hebben wij stapsgewijs beschreven hoe jij het beste je keepershandschoenen kunt klaarmaken om op te bergen in de zomer. Resumerend nog even op een rijtje:

  • Stap 1: maak de keepershandschoenen grondig schoon;
  • Stap 2: gebruik het juiste materiaal om de keepershandschoenen in op te bergen;
  • Stap 3: gebruik een vochtige doek en check wekelijks/tweewekelijks of ze nog voldoende vochtig zijn;
  • Stap 4: spoel de handschoenen uit en zorg dat ze licht vochtig zijn voor gebruik.

Op naar jouw cleansheet!

Download hier het document: Handschoenen Opbergen

×

WhatsApp Chat Rinat Nederland

× Hoe kan ik je helpen?